Sådan bruger du kontaktlinser

Her er en vejledning til brug af kontaktlinser fra Fantasty Eyes.

Alle linser er uden styrke og kan benyttes hver dag op til et år hvis de opbevares korrekt(undtagen 3 mdr. linser, som kan bruges op til 3 mdr efter åbning).

Ved køb af disse linser har du valgt et kvalitetsprodukt, der er produceret i internationale standarter. Læs følgende instruktioner nøje igennem.

Hvis du prøver linser for første gang, skal du stare med at havde dem i 4 timer første dag og langsomt trappe op med to timer de følgende dage. Bemærk dog, at du ikke bør have linser mere end 10 timer.

Rør kun ved dine linser med rene og tørre hænder.

Når du åbner pakningen skal du altid tjekke at linserne er intakte og er helt omsluttet af væske. Brug ikke linserne hvis de er revnet eller er udtørret. Linserne er designet til at holde i et år og skal kasseres ved udløbsdato.

Det er meget vigtigt at linserne tages ud af deres originale pakke og puttes i frisk linsevæske i mindst 4 timer før de bruges første gang. Følgende brugsanvisning forudsætter at dette er gjort. Følg altid brugsanvisningen nøjagtig.

Påsætning

Start med den højre linse.

  1. Tag linsen ud af pakningen
  2. Placer den på spidsen af din højre pegefinger og tjek den vender rigtigt. Kontaktlinser har en ret-side og en vrang-side. Når du holder linsen op på fingerspidsen, skal kanterne bøje en anelse udaf.
  3. Løft dit højre øjenlåg op med din venstre pege- eller langfinger – med højre langfinger trækker du lidt ned i samme øjes nederste øjenlåg.
  4. Isæt linsen
  5. Gentag punkt 1 til 4 med den venstre linse

Aftagning

Kig op, og mens du holder der nederste øjenlåg nede klem forsigtigt den nederste del af linsen med to finger. Løft linsen ud af øjet.

Vedligeholdelse

Sørg for at opbevare dine kontaktlinser i ren kontaktlinsevæske når du ikke bruger dem.

Følg altid brugsanvisningen på rensevæsken. Hvis dine linser tørre ud, er de ekstremt skrøbelige og man skal være meget forsigtig. Prøv at put dem i frisk linsevæske i mindst 4 timer. Rens dem og tjek dem nøje efter for evt. skade. Hvis du er det mindste i tvivl kontakt os før du bruger dem.

Scroll to Top